//
Over De Skybox

Voetbal is meer dan het spelletje alleen. Dat was de drijfveer voor het oprichten van De Skybox. Avondvullende discussies over ideale rechtsbuitens, stoere stoppers en te kiezen speltactieken domineerden het televisiescherm de afgelopen decennia. Voetbal wordt niet alleen gespeeld op het veld, maar hoort ook thuis in het domein van de kantine, de koffietafel en de bruine kroeg.  Dat Ajax, PSV of Feyenoord met 3-0 wint, heeft geen plaats op De Skybox. Onze aandacht gaat uit naar de opmerkelijke maar vaak ondergesneeuwde gebeurtenissen. Ons gaat het niet zozeer om de bal en de voetballers, maar om de rol van het voetbal in de maatschappij. Voetballers staan niet in het midden van de aandacht, maar zijn slechts een vehikel voor onze analyse. Wij pakken het voetbal van de verwaande tienermiljonairs af en geven het terug aan hen die het toekomt: het publiek.

Dat publiek, dat bestaat uit meer dan een samenraapsel van hooligans en ongeleide projectielen.  Dat publiek bestaat uit jij en ik, mensen met een passie voor de sport en vaak onderbelicht gebleven in mediareportages. Wij bieden een podium voor ieders voetbalbijdrage. Het maakt niet uit of jij weet of er met of zonder een ruit gespeeld moet worden. Wars van opportunisme prikken wij door de door mediatraining gevoede voetbalbubbel van kritiekloze zelfverheerlijking heen met maar één doel: een maatschappelijk brede karakterschets van het sociale fenomeen ‘voetbal’. Ben je geïnteresseerd in de vergeten verhalen en de obscure spelonken der voetbalwereld? Geef je meer om een maatschappelijke duiding van het spel dan om scorebordjournalistiek? Word je ook zo moe van het hersenloze mediagebrabbel? De Skybox poogt een alternatief te bieden. Met dit initiatief stellen wij dat wat door de gevestigde voetbalmedia tot randzaak gedegradeerd wordt, centraal. De Skybox, de voetbalwebsite waar randzaken centraal staan. 

Reacties

2 gedachtes over “Over De Skybox

  1. Super. Stijgt boven Studio Voetbal en Voetbal Internatinal uit.
    Ik wel een klein foutje gezien wat ernstige gevolgen kan hebben gezien het drugskartel in Bogatá niet misselijk is en erg trots is op hun stad. In het artikel over Escobar staat dat Medellin de hoofdstad is. Nu zwierf ik met Anja zelf rond, tijdens het WK van 94 in o.a. Medellin, uiteraard met bussen en niet met de metro, en toen was Medellin slechts een hoofdstad van duistere praktijken.

    Geplaatst door Frans | 7 december 2011, 09:19
  2. Bedankt voor de complimenten en de verbetering! Wat een stom foutje, we hebben het er inmiddels uitgehaald. Hou de site in de gaten, want er staan nog een hoop artikelen klaar om gepubliceerd te worden!

    Geplaatst door Remy Maessen | 7 december 2011, 11:04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: